Leiebil i Frankrike

leiebil-frankrike

Frankrike er et spennende land som har en viktig og innholdsrik historie, samtidig som landet i dag er det største landet i EU-samarbeidet og den nest største økonomien i Europa. Mange nordmenn har et godt forhold til Frankrike, og landet har mange populære reisemål – der det naturligvis er Paris som er det mest attraktive. Landets hovedstad er kjent som hele kontinentets romantiske storby, og er åsted for flere av verdens mest kjente turistattraksjoner.

I Frankrike bor det nærmere 64 millioner mennesker, og hele 12 millioner av disse bor i storbyområdet Paris og omegn. Utenom landets hovedstad, så ligger flere av landets populære feriebyer i landsdelen Provence. Deriblant er storbyen Nice et populært reisemål, med nabobyen Marseille som en av de mest naturskjønne byene i Frankrike.

Typiske steder å besøke med leiebil

Selv om Paris er en innholdsrik by med massevis av attraksjoner – og definitivt en by man må reise til – så er det ikke den optimale byen for å kjøre rundt i en bil. Maksimal utnyttelse av leiebil i Frankrike får man dersom man legger ut på langtur fra landsby til landsby, og opplever de naturfrodige delene av landet. Uansett så er det mange gode argumenter for å ha leiebil dersom du også bare skal besøke én by (f.eks. Paris), ettersom det er snakk om store avstander i byen. Dessuten er det svært billig med leiebil i Frankrike!

Landsbyhopping i Provence

Provinsen Provence ligger i det sørøstlige Frankrike, og kan sammenlignes med et norsk fylke. For deg som vil på bilferie i Frankrike så er dette den trolig beste delen av Frankrike å legge reisen til. I provinsen ligger byer som Nice og Marseille, som det går direkteruter til med fly i Norge. Her kan man leie seg en bil ved flyplassen og kjøre fra landsby til landsby. For de virkelig store opplevelsene så anbefales en slik tur! Dessuten har Provence flere byer som ligger langs kysten, slik at man samtidig kan nyte noen badestrender på reisen.

Paris

Man kommer ikke utenom Paris når man snakker om reisemål i Frankrike. I hovedstaden er det flust av severdigheter, med alt fra det verdenskjente Eiffeltårnet til berømte kunstmuseer og gallerier. Generelt så kan man klare seg uten leiebil i Paris ettersom kollektivtransporten er godt utbredt, men med store avstander så vil leiebil være svært gunstig for å ta seg til a til b når man selv ønsker det. Dessuten er leiebil i Paris ganske så billig og det finnes svært mange lokasjoner, men i juli-august kan det være lite biler å velge i ettersom mange franskmenn selv leier bil til ferier i denne perioden.

Nice

Nice er en av de største byene i Provence, og et yndet reisemål for mange nordmenn. Hit kan man legge hele oppholdet i Frankrike, og bruke leiebil i Nice for å ta seg til de nærliggende attraksjonene. Blant annet så anbefales en tur til filmbyen Cannes, som er kjent for sin årlige filmfestival. Dessuten er det bare to mil over til Monaco, der det finnes massevis av severdigheter inkludert Formel 1-løp og store casino. Like i nærheten av Nice ligger dessuten mange perler av noen sandstrender som man enkelt kan ta seg til med leiebil.

Trafikkregler i Frankrike

Kjøremønsteret i Frankrike er stort sett det samme som i Norge, men landet har noen særegne regler som er verdt å legge merke til. Blant annet så reduseres fartsgrensen til 50 km/t ved dårlig sikt (først og fremst tåke), og det er ikke lov å parkere i mer enn 24 timer på samme sted i hovedstaden Paris. Promillegrensen i Frankrike er på 0,5, og det er faktisk en lov siden 2012 om å ha alkotester i bilen. Leiebilselskaper kan uansett kreve at det kun kjøres uten at man er påvirket av alkohol. Dessuten er det forbudt å bruke mobiltelefonen på bensinstasjoner, og man kan bli tvunget til å betale fartsbøter på stedet når man er turist i Frankrike.