5 attraksjoner i Riga

riga

Latvias hovedstad Riga er et populært reisemål for nordmenn, der man kan oppleve en annen kultur og se godt bevarte minner fra middelalderen. Riga har en godt bevart gamleby med mange historiske severdigheter og attraksjoner, samt en del moderne fasiliteter som gjør byen til et bra åsted for en langweekend.

Domekatedralen

Riga har mange godt bevarte katedraler, kirker og bygninger fra middelalderen, men Domekatedralen er kanskje den best bevarte og største attraksjonen i dag. Katedralen ble påbegynt tidlig på 1200-tallet, og har blitt tilført flere elementer og detaljer siden den gang. Katedralen er et mektig syn fra utsiden, men vi anbefaler også at man tar turen innendørs i det som er en av Europas eldste og best bevarte katedraler fra middelalderen.

St. Peters-kirken

Et annet ærverdig bygg, også en av de mest populære turistattraksjonene i byen, er St. Peters-kirken. Kirken ble bygget på tidlig 1400-tall, og er bygget i en stil som var typisk for denne tidsepoken. Dessverre ble kirken bombet sønder og sammen under andre verdenskrig, men på 70-tallet ble den gjenbygd med sitt opprinnelige utseende. Kirken er i overkant av 100 meter høy og det er mulig å ta seg til toppen for et av byens beste utkikkspunkter.

TV-tårnet i Riga

Et annet bra utsiktspunkt er fra TV-tårnet i Riga, som er typisk for Østeuropeiske hovedsteder. De fleste byene i denne delen av Europa har et slikt tårn, og Rigas TV-tårn er hele 370 meter høyt. Det er mulig for turister å ta seg opp til utkikksplattformen som ligger på knappe hundre meter, og her får man om mulig en enda bedre utsikt over den latviske hovedstaden enn hva man får fra toppen av St. Peters-kirken.

Krigsmuseer i Riga

Riga har en innholdsrik historie fra tidlig europeisk alder, men også en mer moderne og grufull historie. Byen har flere museer som gjenspeiler dette, og som kan være svært interessante for den med et snev av historieinteresse. På Krigsmuseet får du en omfattende utstilling fra da Latvia måtte kjempe mot både Sovjetunionen og Tyskland. Okkupasjonsmuseet er også vel verdt et besøk, der man får en omfattende utstilling fra helt tilbake til andre verdenskrig og frem til frigjøringen i 1991, da Latvia ble en selvstendig nasjon.

Gamlebyen

Riga er med over 700 000 innbyggere en relativt stor by, men de fleste turister vil ferdes mest i gamlebyen. Den ligger på østsiden av Daugava-elven, og det er her de best bevarte minnene fra middelalderen ligger, samt en hel del flotte restauranter og spennende butikker. Mange av turisthotellene ligger også innenfor det som kalles for grensemuren til gamlebyen, og følgelig kan man oppholde seg nært det meste av attraksjoner og severdigheter her.