Leiebil i Bergen

leiebil-bergen

Vestlandshovedstaden Bergen er kanskje kjent for å være landets mest regnfylte by, men den naturskjønne byen er samtidig en av de største turistbyene i landet. Med over 275 000 innbyggere er dessuten Bergen landets nest største by, og byen har spilt en viktig rolle igjennom Norgeshistorien – noe den for så vidt også gjør den dag i dag. Her kan man som turist oppleve spektakulær natur og naturlige severdigheter, som man aller best opplever dersom man har leiebil.

Bergen Lufthavn heter Flesland og ligger et lite stykke utenfor selve sentrum av Bergen (med leiebil så tar kjøreturen en knapp halvtime under normale trafikkforhold). Bilutleie tilbys av mange forskjellige selskaper på flyplassen.

Kjøretips i Bergen

Kjøring i Bergen er stort sett uproblematisk, selv om selve sentrum av byen er forholdsvis kompakt og tettbebygd. Vær dog obs på at det spekuleres i å innføre datokjøring i Bergen på vinterstid, slik at tilgangen til sentrum med leiebil kan bli begrenset i kaldere perioder. Dessuten er Bergen omkranset av en bomring, noe som er tilfellet for stadig flere norske byer. Det er mange småveier og en del enveiskjøring i sentrum så vi anbefaler bruk av GPS for en enklest mulig kjøring. Ønsker man å ta seg videre nordover eller sørover i landet så er veinettet forholdsvis bra, men ferge må påregnes på enkelte strekninger.

Leiebil

Ankommer du Bergen med fly så er den desidert enkleste løsningen å leie bil på flyplassen. Som landets nest største by så er naturligvis de fleste store leiebilselskapene representert her, inkludert både Avis, Budget, Hertz og Europcar. Samtlige av disse aktørene har også filialer i sentrum av Bergen, så leiebil Bergen er generelt sjeldent noe problem. Skal man dog ha leiebil i sentrum anbefaler vi også at man sjekker ut en av de lokale aktørene, som Bergen Bilutleie AS (Adresse: Ulsmågvegen 28) eller MK-Utleie (Adresse: Nyhavn 4). Du kan også prøve Leiebilguiden.no:Bergen eller Europcar

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Bergen er en svært vakker by med mange historiske minner og severdigheter i selve sentrum av byen. Disse kan man fint oppleve uten bruk av leiebil, som for eksempel den velkjente Brygga, Akvariet i Bergen eller Edvard Grieg-museet. Man kan også ta taubanen Fløibanen opp mot fjelltoppen Fløyfjellet (320 meter over havet) direkte fra sentrum, men de virkelige flotte naturopplevelsene i Bergen og omegn får man først når man tar leiebilen i bruk.

For eksempel så anbefaler vi en kjøretur ned mot Hardangerfjorden som er utgangspunkt for mange spektakulære fotturer. Eller hva med å bli med Hurtigruta, som har endestopp i Bergen, på en tur nordover?