Bank Norwegian

billige-lan

Mange nordmenn flyr månedlig med flyselskapet Norwegian, og målet for selskapet er nok at minst like mange skal søke om forbrukslån uten sikkerhet og andre finansieringstjenester gjennom Bank Norwegian. Dette er nemlig «internettbanken» til selskapet, der de blant annet har spesialisert seg på forbrukslån og refinansiering av gammel gjeld. Og i motsetning til de store banken som må ha mange kundebehandlere og omfattende utgifter for å drive bank, så er Bank Norwegian en ren nettbank med få ansatte og lave utgifter – som fører til gunstige betingelser for oss kunder.

Bank Norwegian er kanskje mest kjent for sin lave aldersgrense på 18 år. Her kan kunder som er myndige søke om lån på inntil 500 000 kroner, og foreløpig kjenner vi ikke til noen andre norske banker som har en såpass lav aldersgrense. Andre fordeler med å søke lån hos Bank Norwegian, er at alle lånene kommer uten sikkerhet. Verken pant i fast eiendom eller egenkapital er nødvendig for å søke lån her! Og ikke minst – du kan bruke pengene på akkurat hva du vil.

Betingelser og vilkår

Med en såpass lav aldersgrense som Bank Norwegian har, så vil dette gå ut over rentenivået på lånet siden det er snakk om et usikret lån. Den effektive renten er i snitt på 17,8%, noe som må kunne beskrives som helt akseptabelt, selv om det er noe høyere enn hva andre banker tilbyr. Dette kommer nok av at banken har såpass mange unge søkere som fører til høy risiko. Har du god inntekt og er noen år eldre enn den nedre aldersgrensen, så skal du ikke se bort ifra at du får en rente som er langt bedre enn som så.

Ved et lån på 65 000 med eksempelrenten som betales ned over fem år, så vil lånet koste deg totalt 95 872 kroner. Dette inkluderer et etableringsgebyr på 950 kroner, samt det månedlige termingebyret på 30 kroner. Andre ting som er verdt å nevne om forbrukslånet fra Bank Norwegian, er at du kan søke om å låne så lite som 5000 kroner, eller så mye som hele 500 000 kroner. Det er rekord for hva som tilbys av lånesummer i Norge (når det gjelder lån uten sikkerhet)!

Hvordan søke om forbrukslånet?

Som en ren internettbank så er det naturligvis på nettsidene til Bank Norwegian at du søker om å låne penger. Søknadsskjemaet er svært lettfattet, og som du kan lese av søkekriteriene nedenfor så er det heller ikke veldig strenge krav til de som skal søke lån hos banken. Du får svar på om du får låne eller ikke umiddelbart, ettersom søknaden vurderes automatisk. Sjeldent tar det mer enn 1-2 dager før pengene kommer inn på konto heller, forutsatt at du bruker BankID når du signerer på søknaden.

For å søke om forbrukslån fra Bank Norwegian må du oppfylle disse kriteriene:

  • Du må være minst 18 år gammel for å søke.
  • Du kan ikke ha aktive inkassosaker når du søker.
  • Du må være norsk statsborger.
  • Du må ha en inntekt som er registrert hos skatteetaten.